Paylaş

9 Kasım 2010 Salı

tek lokmalık milföy börekler

hızlı tariflerden biri daha, tabi eğer gerekli malzemeler dolaptaysa. nazilli'deki ipek hanım çiftliğinden sipariş ettiğim  böreklik otlu içi kullanmak için sabırsızlanıyordum ama evde yufka yoktu. bende milföy hamuruyla denedim. böreklik otlu içi aslında kendim de hazırlayabilirim de aydın'daki otları bulmam biraz zor.


milföy hamurlarının buzunu çözdürdükten sonra 4 tanesini yan yana, kenarlarını biraz birbirlerinin üstüne gelecek şekilde koyarak birleştirin. böreklik içi kare hamurun her tarafına yaydıktan sonra, hamuru rulo yapın. ruloyu 1,5 cm lik dilimler halinde kesin.(10 yaprak milföyden yaklaşık 22-23 minik lokma çıkıyor)
üzerine yumurta sarısı sürün. isterseniz susam ya da çörek otu serpebilirsiniz.180 dereceye ayarlı önceden ısıttığınız fırında 15 dakika kadar pişirin. üzeri kızarınca frırından alın. milföylü börekler sıcakken güzel oluyor, bunlardan zaten tek lokmalık. soğutmadan yiyin :) ooohhh afiyet, bal, şeker olsun.

1 yorum:

  1. DERYA HN. SAYFANIZI ÇOK BAŞARILI BULDUM. AILECE IŞIMIZE YARIYOR. BAŞARILARINIZIN VE ÇALIŞMALARINIZIN DEVAMINI DILERIZ. SIZI ZEVKLE TAKIP EDIYORUZ..

    YanıtlaSil