ipek hanım çiftliğinden istediklerim bitmedi.ot kavurması memleketime has lezzetlerden olduğu için bulduğum bütün otları istedim. pırasa, ebegümeci, ısırgan(dalgan derler aydın'da) geldi. ot kavurması yıkaması dışında hiç bir zahmeti olmayan çok lezzetli bir yemek.

bütün otları güzelce ayıklayıp yıkakladıktan sonra, sularını süzün. pırasaları kıyın, otları kabaca doğrayın. isterseniz yarım soğanda doğrayabilirsiniz. ikisi de güzel olur. kulanırsanız önce soğan ve pırasayı zeytinyağında biraz çevirin. daha sonra otları ekleyip, kavurun.tuzunu ekleyin.seviyorsanız biraz da taze çekilmiş karabiber ekleyin. kavurunca hacmi oldukça azalacak.ben biraz da kurutulmuş domates ekledim.pişmeye yakın yumurta kırabilirsiniz. ya da sarımsaklı yoğurtla servis yapabilirsiniz. ikisi de pek güzel olur. afiyet olsun. (dün yedim ama yazarken tekrar canım istedi.)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder