kedirgen, ege bölgesinde mart, nisan aylarında kırlık, dağlık bölgelerde çalılıklar arasında yetişen yabani bir kuşkonmaz türü. yöresine göre tilki kuyruğu, yada tilkişen de deniyor. 1 aylık bir mevsimi var ve daha sonra bulunmuyor. toplaması da çok zahmetli olduğundan değerli bir ot aslında. genelde toplayanlar satıyor. mevsimi gelir gelmez anneme bulabildiği kadar aldırıyorum. böyle bir tattan yıl boyu mahrum kalmamak için. mevsiminde aldığımız bağları temizliyor, küçük küçük doğruyoruz. istediğimiz kadar porsiyonlara ayırıp dondurucuda saklıyoruz. yıl boyu sadece 5 dakikada pişecek, gelen her misafiri şaşırtacak bir lezzete sahip oluyoruz. kedirgen çok kıymetli bir hazine benim için.


ahhhhhhhhhhhhh ah olsada yesek... nerde memleketimin dagları....
YanıtlaSil