kabak tatlısı en sevdiğimiz tatlılardan biri. nazilli'deki ipek hanım çiftliğinden istediğim kabakla, kayınvalidemin öğrettiği yönteme göre yaptım. kabağın kabuğunu kağıt havluyla iyice sildikten sonra dilimleyip, doğrayın. kabakları ıslatmayın. şeker ölçüsü için çok fazla tarif var. bazıları 1 kilo kabağa 1 kg şeker, bazıları 1,5 kilo şeker kullanıyor. bu bana çok fazla geliyor. beyaz şeker zararlı olduğu için ben her tarifte kısabildiğim kadar kısıyorum şekeri. 1 büyük dilim kabak için 1 küçük çorba kasesi kadar şeker kullandım. dediğim gibi şeker miktarı tamamen zevkinize kalmış. kabakların üzerini şekerle kaplayıp buzdolabında 1 gece bekletin, kendi kendine sulanıyor. orta ateşte kabaklar yumuşayana kadar pişirin, pişme esnasında biraz daha şeker serpebilirsiniz. daha parlak görünüyor. servis yaparken ceviziçi, kaymak ya da dondurma çok güzel oluyor.
afiyet şeker olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder