16 dilim baget ekmek
16 kurutulmuş domates
150 gr parmesan peyniri
Pesto sos için:
8-10 dal taze fesleğen
3 dal taze soğan sapı
2 çorba kaşığı dolmalık fıstık
Yarım çay bardağı zeytinyağı
3 diş sarımsak
1 çorba kaşığı yoğurt
Hazırlanışı:
Pesto sos için; fesleğeni ve soğan saplarını temizleyip kıyın. Sarımsakları soyun. Dolmalık fıstık, sarımsak, zeytinyağı, kıyılmış fesleğen ve soğan sapları ile yoğurdu robotta püre haline getirin.
Fırın ızgarayı ısıtın. Ekmek dilimlerini tepsiye dizip fırında kızartın.
Hazırladığınız pesto sosunu kızarmış ekmek dilimlerinin üzerine sürün. Kurutulmuş domatesleri ortadan ikiye kesip ekmeklerin üzerine yerleştirin. Parmesan peynirini rendenin geniş bıçaklı tarafıyla incecik dilimleyip hazırladığınız ekmeklerin üzerlerine paylaştırıp servis yapın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder