Paylaş

23 Eylül 2009 Çarşamba

Domates Soslu Krep

Malzemeler:
3 yumurta
3 kahve fincanı süt
3 kahve fincanı un
1 tutam karbonat
1 demet maydanoz
1 çorba kaşığı margarin
Tuz

Sos için:
6 domates
2 diş sarımsak
4 çorba kaşığı sıvıyağ
1 tutam tuz, karabiber

Hazırlanışı:

Maydanozu temizleyip kıyın. Derin bir kâseye alıp yumurta, süt, un, tuz ve karbonatı ekleyin. Mikserde çırpın. Teflon tavaya, yağlayıp hazırladığınız krep hamurunu, ince bir kat oluşturacak şekilde döküp hızlı ateşte iki taraflı pişirin. Malzeme bitinceye kadar işlemi sürdürün.

Domatesleri soyup küp küp doğrayın. Sarımsakları ezin. Sıvıyağı tavada kızdırıp domates ve sarımsağı ekleyin ve koyu bir sos kıvamında pişirin. Tuz ve iri çekilmiş karabiber serpip ateşten alın. Hazırladığınız krepleri üst üste dizip rulo yapın. 1.5 santim kalınlığında dilimleyip servis tabağına alın. Üzerine, hazırladığınız sosu gezdirip sıcak olarak servis yapın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder