
evde kalan ve tarihinin geçmesine 1 gün kalan 1 paket çok tahıllı ekmeği bitirebilmemiz çok zor olduğu için hemencecik onlardan kruton yapmaya karar verdim. krutonda nedir diyen olursa çorbaların üstüne koyduğumuz küp küp kurutulmuş ekmekler vardır ya, işte o. ama bu bambaşka oldu hem çok tahıllı ekmekten, hem de baharatlı. kesin deneyin, çok basit hem de atılmasın hiçbişey.

ekmekleri dolaptan çıkardığım için minik küpler halinde doğramak çok kolay oldu. eğer doğrarken zorlanırsanız 5 dakika kadar buzlukta bekletin. bir kaseye istediğiniz baharatlardan 1 er tatlı kaşığı koyun ve karıştırın. ben tuz, kekik, nane, çok az da karabiber koydum. tavada 2 kaşık tereyağını eritip üzerine de 2 kaşık zeytinyağı koyun. yağlı karışımı kaşık kaşık tüm ekmekler yağlanacak şekilde ekmeklerin üzerine dökün. baharatları da ekmeklerin üzerine serpin ve tüm ekmeklerin yağlanıp, baharatlanmasını sağlayın. yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine yayın ve 180-200 derecelik fırında 10-15 dakika kurumalarını sağlayın. sonrasında buzdolabında saklayıp, çorbalarınızla birlikte servis yapın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder