Paylaş

28 Aralık 2010 Salı

glögg (isveç sıcak şarabı)

                                                                                     yılbaşı geliyor ya, hadi size bir kıyağım olsun bu tarif. yüzüklerin efendisini okuduğum günden beri gitme hayalleri kurduğum iskandinav ülkelerinde kasım ve aralık aylarında bolca tüketilen bir içki glögg. buz gibi ülkede vücudu soğuktan korumak lazım tabi. bakmadım ama belki ikea'da ısıtılmaya hazır şişelenmiş olarak satılıyordur. evde yapmak çok zor değil, hem de daha etkileyici.
malzemeler
1 şişe 75 cl kırmızı şarap
150 ml votka
2 çorba kaşığı toz şeker
2 adet çubuk tarçın
8 adet karanfil
12 adet kakule ( zencefilgillerden bir bitki, aktarlarda yada büyük marketlerde bulunabilir)
1/2 tatlı kaşığı toz zencefil
6 adet ikiye kesilmiş kumkuat (migros ve makrolarda verita markasıyla satılıyor, çok zorlarsa 2 adet portakalda iş görür)
25 gr iç badem
25 gr çekirdeksiz kuru üzüm

hazırlanışı
kırmızı şarap, votka, toz şeker, çubuk tarçın, karanfil, zencefil ve kumkuatları bir tencereye koyun. aromaların iyice karışması için en az sekiz saat bekletin. servis etmek için, glögg karışımını kısık ateşte, kaynatmadan hafifçe ısıtın. bu arada, badem ve kuru üzümü altı adet bardağa paylaştırın. ateşten aldığınız karışımı süzdükten sonra kupalara doldurup hemen servis edin.
ohhh miss, şifa niyetine. herkese mutlu yıllar.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder