2 su bardağı irmik
2 su bardağı şeker
1 su bardağı çekilmiş antep fıstığı (200 gr)
1 paket vanilya
1 çay bardağı sıvı yağ
süslemek için pudara şekeri
yağ ve irmiği kokusu çıkana kadar iyice kavurun. ayrı bir kapta su,süt ve şekeri karıştırıp ateşte ılıtın. helva kavrulunca antep fıstığını ilave edip birkaç kez çevirin, fıstığın yağı irmiğe geçecek. sıvı karışımı katıp orta ateşte göz göz olana kadar pişirin. altını kısıp kıvamına gelene kadar pişirmeye devam edin. ateşten aldıktan sonra kapağı kapalı olarak demlendirin. dilediğiniz şekilde kalıpla ve ya kaşığa bastırarak servis yapın. üzerine fıstık ve pudra şekeri serpebilir, isterseniz dondurmayla servis yapabilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder